Bitkoin se oporavlja - zbrisao deo gubitaka

Vrednost bitkoina je skočila, čime je zbrisan izvestan deo gubitaka koji su tu valutu pogodili od prošle nedelje, a koji su dostigli čak 18 odsto.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

15:49

Bitkoin se oporavlja - zbrisao deo gubitaka
Foto: Thinkstock

Samo nekoliko sati nakon što je najveća kriptovaluta u svetu završila trgovanje na najnižem nivou od početka ove godine, njena vrednost se jutros oporavila u Londonu, dostigavši nivo od 6.487,10 dolara.

Rivalske digitalne valute - ripl, etereum i lajtkoin - takođe su dobile na vrednosti, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Cena bitkona je juče u jednom trenutku pala za čak 500 dolara na 6.370 dolara, najniži nivo u četiri meseca, samo nekoliko dana nakon što su hakeri ukrali bitkoine sa južnokorejske berze za virtuelne valute "Koinrejl" (Coinrail) u vrednosti od 37 miliona dolara.

Vrednost virtuelne valute je prošle godine uvećana za šest puta, što je bitkoinu pomoglo da dostigne rekord od 19.783 dolara u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: