Evropa sve jača, vetar u leđa zajedničkoj moneti

Evro je ojačao treći dan uzastopno jer je serija evropskih poslovnih istraživanja ukazala na sve snažnije perspektive privrednog rasta regiona.

Svet

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

10:10

Evropa sve jača, vetar u leđa zajedničkoj moneti
Foto: Thinkstock

Evro je porastao za 0,2 procenta u odnosu na prethodni dan na 1,1847 dolara, i nije se previše udaljio od jednomesečnog maksimuma od 1,1862 dolara, zabeleženog prošle nedelje.

U međuvremenu, dolar je smanjio gubitke nakon što je zabeležio najveći pad u poslednjih pet meseci, s obzirom na to da su investitori smanjili uloge na izglede za povećanje kamatnih stopa sledeće godine u SAD, na bazi zapisnika sa poslednjeg monetarnog sastanka Federalnih rezervi.

Dolarski indeks se spustio za 0,1 procenat u odnosu na korpu valuta u četvrtak, na 93,15 poena, nakon pada od 0,8 procenata na prethodnom trgovanju, što je najveći dnevni pad od juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: