Uber u Ljubljani prvi put u svetu nudi e-vozila

Američka kompanija Uber, koja je prisutna u više od 80 zemalja, i više od 500 gradova, u Ljubljanu želi da uđe s uslugom "Uber Ljubljanom".

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

15:31

Uber u Ljubljani prvi put u svetu nudi e-vozila
(Foto: Getty images)

Reč je o prevozu električnim vozilima, što će Uber u glavnom gradu Slovenije ponuditi prvi put u svetu.

Slovenački zakon ne podržava Uberov poslovni model, i predviđa da će do kraja godine biti spremne izmene i dopune Zakona o drumskom saobraćaju.

Slovenački sindikat zaposlenih u prometu pozvao je krajem septembra vladu da obustavi pregovore sa ubere nakon što su taj operater i slovenačka vlada potpisali pismo namere kao uvod u memorandum koji bi do kraja godine trebao da legalizuju poslovanje američkog tehnološkog preduzeća u Sloveniji.

Uber širom sveta sve više nudi usluge prevoza u sistemu "sharing ekonomije", ali i izaziva protivljenja klasičnih prevoznika i taksista koji ga doživljavaju kao smetnju i nelojalnu konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: