Radnici se tresu, a VB tvrdi: Korist, ostajete

Posle odluke britanskih glasača da izađu iz EU, javile su se spekulacije da li će građani Unije koji žive i rade u Britaniji moći da ostanu u toj zemlji.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

10:23

Radnici se tresu, a VB tvrdi: Korist, ostajete
Foto: Thinkstock.com

"Državljani EU koji su u Britaniju stigli legalno, u skladu sa propisima koji su bili na snazi kad su oni stigli, neće morati da napuste tu zemlju", tvrde britanski mediji.

Pored toga, vlada u Londonu neće terati britanske kompanije koje trenutno zapošljavaju radnike iz drugih delova Evrope da ih se odreknu.

Čelnica kampanje za izlazak Britanije iz EU Džizela Stjuart, koja je i sama migrant iz Nemačke, potvrdila je da lideri te kampanje nikad nisu govorili o deportaciji stranih radnika, piše "Miror".

Britanski premijer Dejvid Kameron je komentarisao situaciju u kojoj se nalaze građani Velike Britanije koji žive u inostranstvu i rekao: "Želeo bih da umirim Britance koji žive u evropskim zemljama i državljane EU koji žive tu da za sada neće biti promena okolnosti u kojima oni žive".

"Za sada neće biti promena u načinu na koji ljudi putuju, na koji izvozimo našu robu ili prodajemo naše usluge", istakao je Kameron.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan je na Fejsbuku takođe istakao da su državljani EU koji žive u britanskoj prestonici "veoma dobrodošli".

U postu koji je dosad lajkovalo 225.000 ljudi, Kan je napisao: "Želim da pošaljem jasnu poruku svakom evropskom državljanu koji živi u Londonu - ovde ste veoma dobrodošli."

"U Londonu trenutno ima gotovo milion državljana EU i oni donose veliku korist našem gradu", istakao je Kan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: