Kalašnjikov: Velika novina, ovim osvajamo svet

Ruski proizvođač vatrenog oružja "Kalašnjikov" namerava da proširi poslovanje putem pokretanja linije odeće i opreme pod svojim brendom.

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

15:37

Kalašnjikov: Velika novina, ovim osvajamo svet
Foto: Beta/AP

Marketinški direktor kompanije Vladimir Dmitrijev je, u izjavi za ruski list Izvestija, rekao da je do kraja godine planirano otvaranje 60 prodajnih lanaca u ruskim gradovima.

Dmitrijev je naveo i da je dugi niz godina radio u automobilskoj industriji, i da ne razume zašto "Kalašnjikov" već nema svoju liniju odeće i opreme.

"Samo od prodaje odeće pod svojim brendom, giganti kao što su Katerpilar i Ferari, ostvaruju do deset odsto zarade", istakao je on.

"Kalašnjikov" je, kako je rekao, globalni brend, zbog čega postoje očekivanja da će njegova odeća i suveniri biti traženi uporedo sa osnovnim proizvodima.

Zbog sankcija uvedenih Rusiji, "Kalašnjikov" je, prema njegovim rečima, primoran na ozbiljno preispitivanje marketinške politike, budući da je ranije oko 70 odsto lovačkog i sportskog oružja odlazilo na evropsko i američko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: