Slabost evra digla profit francuske Akse

Francuska osiguravajuća kompanija Aksa, broj dva u ovom sektoru u Evropi posle nemačkog Alijanca, povećala je polugodišnji operativni profit 12 odsto,

Svet

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

17:29

Default images
Foto: Thinkstock.com

Profit Akse je skočio na 3,1 milijardu evra zahvaljujući slabosti zajedničke evropske valute.

Kako se navodi u saopštenju, operativni profit u posmatranom periodu, kada se isključi valutni efekat, pokazuje rast od 2,0 odsto u odnosu na prvih šest meseci 2014, prenosi Rojters.

Finansijski direktor Akse, Žerald Arlen, na konferenciji za novinare, rekao je da je grupa ostvarila 40 odsto svojih aktivnosti van evrozone.

Dodao je da je rast vrednosti dolara, švajcarskog franka i funte u odnosu na evro, za kompaniju imao pozitivni uticaj na rezultate u prvom polugodištu, Očekuje ostvarenje godišnjeg cilja koji predviđa smanjenje troškova za 1,9 milijardi evra, budući da je od te sume već realizovana ušteda od 1,8 milijardi evra.

Na Berzi u Parizu akcije Akse skočile su 26,3 odsto od početka godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: