Nemci žele hotele u Vrnjačkoj banji

Nemačke kompanija zainteresovane su za privatizaciju vrnjačkih hotela i Specijalne bolnice "Merkur", rekao je nemački ambasador Hajnc Vilhem.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

10:38

Default images
Foto: Freeimages.com

Vilhema je ugostio predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

"Strateški razvoj Vrnjačke Banje se temelji na privlačenju mlađih, visoko budžetnih i turista istančanih ukusa. S tim u vezi, delovanje lokalnog rukovodstva je orijentisano na ulaganje i privlačenje investitora za sportsko rekreativni i zdravstveni turizam", istakao je Đurović.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora Nemačke o svim beneficijama koje je opština omogućila investitorima, a odnose se na oslobađanje lokalnih taksi i do 100 odsto, ukoliko se zapošljava lokalno stanovništvo.

Ambasador Vilhem, koji je učestvovao na Biznis forumu na Kopaoniku, izrazio je spremnost za upoznavanje nemačkih kompanija sa potencijalom Vrnjačke Banje, ali i olakšicama funkcionisanja turista, misleći pre svega na povezanost infrastrukture, završetak auto puta Čačak - Kruševac i otvaranje civilnog aerodroma krajem godine u Kraljevu.

Na sastanku je bilo reči i o velikom broju stručnog kadra, koji je izuzetno tražen, misleći na Ugostiteljsko-turističku školu i Fakultet za hotelijerstvo i turizam.

Podsetimo, ovo je bio drugi susret ambasadora Nemačke i predsednika opštine Vrnjačka Banja, nakon potpisivanja ugovora o izgradnji minielektrana u Vrnjačckoj Banji, od strane nemačke kompanije EES.

Vrnjačka Banja ima sedam mineralnih izvora koji nisu u potpunosti iskorišćeni u zdravstvenom i rehabilitacionom smislu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: