DRI podnela 15 krivičnih prijava

DRI je na osnovu izveštaja o reviziji u 2014. podnela 111 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 13 prijava za privredni prestup i 15 krivičnih prijava.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

13:14

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Pravni timovi nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje u vezi sa elementima za podnošenje prijava nadležnim organima, a imena odgovornih biće objavljena naredne godine, rekao je generalni državni revizor Radoslav Sretenović.

On je juče na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava predstavio nalaze iz 134 izveštaja o reviziji koje je Državna revizorska institucija sprovela tokom 2014. godine.

On je naglasio da je Državna revizorska institucija, sprovođenjem revizija tokom prošle godine, obuhvatila podatke iz finansijskih izveštaja koji se odnose na rashode i izdatke, prihode i primanja, nefinansijsku imovinu, finansijsku imovinu, obaveze, i javni dug.

Nepravilnosti utvrđene u popisu kod 32 subjekta revizije iznose oko 16 milijardi dinara.

Sretenović je dodao da pravni timovi nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje u vezi sa elementima za podnošenje prijava nadležnim organima.

Sretenović je članovima Odbora predstavio i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansijskom planu Državne revizorske institucije za 2014. godinu i Predlog odluke o finansijskom planu Državne revizorske institucije za 2015. godinu, sa projekcijama za 2016. i 2017. godinu.

DRI je ove godine subjektima revizije dala ukupno 1.489 preporuka, radi otklanjanja nepravilnosti i unapredjenja usklađenosti poslovanja sa zakonima i propisima, naglasio je Sretenović.

Na sajtu DRi objavljeno je da je do sada DRI podnela 131 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, 14 prijava za privredni prestup i 15 krivičnih prijava zbog nepravilnosti koje utvrđene revizijom finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: