Putin stiže, o čemu će razgovarati?

Energetika i bescarinski izvoz automobila iz Kragujevca u Rusiju biće glavne teme razgovora srpskih zvaničnika s Vladimirom Putinom u Beogradu, saznaje “Blic”.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

08:58

Default images

Dugo najavljivana poseta ruskog predsednika Srbiji 16. oktobra neće biti samo protokolarna i svečana. Kako list saznaje iz izvora u Vladi Srbije, u toku su pripreme međudržavnih sporazuma, koji će biti potpisani, a šta će se tačno u njima naći znaće se nakon sastanka mešovite komisije u Moskvi 6. i 7. oktobra.

"Očekujemo da će biti razgovora o listi proizvoda koji su na režimu izvoza u Rusiju bez carine i mogućnosti da se na listu ubaci nekoliko hiljada vozila kragujevačkog „Fijata“, sirevi i cigarete. Razmatraće se pitanja iz energetike - isporuka energenata, NIS, „Petrohemija“, „Južni tok“, kao i Humanitarni centar u Nišu", rekao je izvor Blica iz Vlade.

Bescarinski izvoz „Fijatovih“ automobila u Rusiju odavno je jedan od važnih privrednih ciljeva Srbije i najavljivan je kao mogućnost i pred nedavnu posetu premijera Aleksandra Vučića Moskvi.

Kako je juče zvanično potvrđeno, Vladimir Putin će u Beogradu prisustvovati i vojnoj paradi, gde će mu predsednik Tomislav Nikolić uručiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici (prvog stepena).

Povodom uručenja ordena oba predsednika će se obratiti prisutnima. Nikolić je ukaz o dodeljivanju ordena Putinu, koji je namenjen predsednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod, doneo prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: