FAS dobija vrtić za decu radnika

U krugu fabrike Fijat automobili Srbija sredinom septembra počeće da radi vrtić za decu radnika te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

13:02

Default images

"U vrtiću će biti mesta za 200 dece čiji roditelji rade u toj fabrici", izjavio je načelnik gradske Uprave za posao lokalne samouprave i opšte uprave Zlatko Milić.

Naglašavajući da će grad potpisati sporazum sa FAS-om, koji će lokalnoj samoupravi bez naknade ustupiti prostor za funkcionisanje tog obdaništa, Milić je rekao da će vrtić biti deo sistema predškolske ustanove "Nada Naumović" i da će raditi po istom programu.

Podsetivši da će od 1. septembra roditelji u svim obdaništima plaćati oko 3.500 dinara mesečno, Milić je rekao da će radnici FAS-a na taj iznos imati popust od 20 odsto.

Milić je dodao da će imati pravo na popust jer je FAS uložio u opremanje prostorija, nabavio igračke, a kompanija će plaćati i troškove grejanja, struje i vode.

Predškolska ustanova "Nada Naumović" ima 14 obdaništa u Kragujevcu, u kojima boravi 4.500 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: