Oduzeta dozvola Takovu osiguranju

Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je odluku o oduzimanju dozvole za rad A.D. za osiguranje "Takovo“ Kragujevac.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

15:19

Default images

Odlućeno i da je se zabrani raspolaganje imovinom tog društva do otvaranja postupka likvidacije.

Takođe, Narodna banka Srbije je podnela predlog Privrednom sudu u Kragujevcu, koji je nadležan za donošenje rešenja o pokretanju likvidacionog postupka i obavestila Agenciju za osiguranje depozita radi određivanja likvidacionog upravnika.

Izvršni odbor je konstatovao da su oduzimanju dozvole prethodile aktivnosti koje su u dužem periodu bile usmerene na to da ovo društvo za osiguranje svoje poslovanje uskladi sa odredbama Zakona o osiguranju u delu koji se odnosi na adekvatnu pokrivenost tehničkih rezervi.

"Utvrđeno je da se u prethodnom periodu finansijsko stanje Takovo osiguranja nije popravilo, kao i da Društvo nije izvršavalo mere koje je Narodna banka Srbije nalagala u postupku nadzora nad poslovanjem. Imajući u vidu da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole za rad, u skladu sa Zakonom o osiguranju, doneta je navedena odluka kako bi se zaštitili interesi osiguranika, korisnika osiguranja i trećih oštećenih lica i očuvala stabilnost tržišta osiguranja“, saopšteno je iz NBS..

Od danas, Takovo osiguranje ne može zaključivati nove ugovore o osiguranju. Kako navodi NBS, svi ugovori zaključeni sa ovim društvom do danas važe i dalje do isteka roka njihovog važenja, a oštećena lica će svoja potraživanja prema ovom društvu ostvarivati prijavom potraživanja u postupku likvidacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: