Vlada usvojila reformske zakone

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o privatizaciji i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

11:47

Default images

Cilj Predloga zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju kojim se obezbeđuju uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu.

Oba Predloga zakona Vlada Srbije je uputila na usvajanje Skupštini Srbije.

Novi Zakoni o privatizaciji i o stečaju deo su reformskog paketa zakona, na čijoj izradi je radila još prethodna Vlada premijera Ivice Dačića, a čije usvajanje je jedan od prioriteta nove vlade. U tom paketu su i zakoni o radu i PIO, koji su već usvojeni, a očekuje se i novi Zakon o planiranju i izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: