Mihajlović: Beška se neće ponoviti

Država neće tolerisati probijanje rokova, kao ni loš kvalitet izvedenih radova, izjavila je za "Večernje novosti", povodom slučaja "Beška", Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: Tanjug, Novosti

Četvrtak, 24.07.2014.

08:13

Default images

"Postavićemo strože kriterijume za izvođače i nadzor. Neprihvatljivo je da, umesto završenih puteva i mostova, imamo situaciju da skoro svi projekti kasne, jer se zaključuje po nekoliko aneksa, da se projekti menjaju tokom realizacije, a cena gradnje povećava kroz dodatne radove", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kada je reč o pucanju asfalta na mostu kod Beške, potpredsednica Vlade kaže da je ministarstvo koje ona vodi već tražilo izveštaj Instituta za ispitivanje materijala o kvalitetu asfalta, kako bi se utvrdilo gde je tačno došlo do propusta u rehabilitaciji ovog kapitalnog objekta na Dunavu.

Upravo zbog probijanja rokova i loše izvedenih radova "Putevi Srbije" tužili su sudu u Beču glavnog izvođača na izgradnji novog i obnovi starog mosta kod Beške - austrijsku "Alpinu". "Putevi" tužbom traže više od 27,5 miliona evra, pišu "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

15 h

Podeli: