Vesić: Renoviranje Slavije od marta

Rekonstrukcija beogradskog Trga Slavija trebalo bi da počne u proleće sledeće godine, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Studio B, Tanjug

Nedelja, 01.06.2014.

09:17

Default images

Prema njegovim rečima, radovi na tom prometnom trgu biće finansirani novcem Evropske banke za obnovu i razvoj.

Vesić je za Studio B rekao da će plan detaljne regulacije Slavije biti spreman za usvajanje na sednici Skupštine grada za oko tri meseca i da bi rekonstrukcija trebalo da počne 1. marta 2015.

"Ta sednica će biti održana u avgustu ili septembru. U međuvremenu će biti raspisan tender za izvođače radova i nadzor. Novac je obezbeđen od Evropske banke za obnovu i razvoj. S obzirom na to da procedura za izbor izvođača traje tri do četiri meseca, možda i pet, očekujemo da ćemo sa prvim radnim danima u 2015, odnosno sa prvim martom, započeti rekonstrukciju Trga Slavija", rekao je Vesić.
Buduæi izgled fontane na Slaviji koju je osmislio arhitekta Vladan Drndareviæ (Foto: Superprostor)
Kako je saopštila Uprava grada Beograda na nedavno održanoj sednici Skupštine Beograda odbornici su doneli odluku o izradi plana detaljne regulacije Trga Slavija koju će izraditi Urbanistički zavod, nakon čega će uslediti javni uvid i stručna kontrola.

Saobraćaj na Trgu Slavija trebalo bi da bude rasterećen sa tri trake u kružnom toku, od čega će jedna biti rezervisana za vozila gradskog prevoza, dok će za pešake biti izgrađeni podzemni prolazi, navodi se u saopštenju.

Spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten na pjacetu koja će biti napravljena ispred Narodne banke, dok će se u središtu kružnog toka nalaziti fontana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

13 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: