Subotica: Niče hala za Svarovski

U privrednoj zoni Mali Bajmok počela je priprema terena za izgradnju proizvodne hale austrijske kompanije Svarovski, piše portal gradsubotica.co.rs.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2014.

10:17

Default images

Kako navodi ovaj portal, prijatni prolećni dani u januaru pokrenuli su mehanizaciju "SBM gradnje" na pomenutoj lokaciji.

Prve najave o izgradnji ostvarene su novebra 2011. godine kada je tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izašlo u javnost sa prvim informacijama vezanim za ovu investiciju.

Ugovor između Grada Subotice, Republike Srbije i predstavnika kompanije Svarovski, potpisan je proleća 2012. godine kada je najavljena investicija u vrednosti od 21 milion evra.

Kompanija planira da u prvoj fazi uloži 15 miliona evra i počne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: