Hotel Jugobanke prodat za 1,5 mil €

Vlada Srbije je hotel Jugobanke na Kopaoniku prodala kompaniji iz UAE Properti investment LLC za 1,5 miliona evra, rečeno je Beti u Direkciji za imovinu Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.08.2013.

11:46

Default images

Direkcija je taj hotel prethodno otkupila od suvlasnika za 2,1 milion evra.

Odluka o prodaji hotela Jugobanke kompaniji iz Abu Dabija doneta je na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 15. jula, a hotel je prodat neposrednom pogodbom.

Osnov za Zaključak vlade o prodaji odmarališta na Kopaoniku bio je Sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije, potpisan 17. februara 2013. godine, a ratifikovan u Skupštini Srbije 15. marta.

Tim sporazumom, kako je saopštila Direkcija za imovinu, predviđeno je da saradnja dve zemlje obuhvata sticanje nepokretne imovine u državnom vlasništvu, kao i zajedničko ulaganje u projekte koji uključuju nepokretnu imovinu u državnom vlasništvu.

"Srbija se obavezala da će prodati određenu nepokretnu imovinu subjektima u UAE, ili će investirati zajedno sa njima, po pravilima i pod uslovima dogovorenim Sporazumom, što će biti regulisano posebnim kupoprodajnim ili drugim ugovorima", istakla je Direkcija.

Objašnjeno je da je međudržavnim sporazumom regulisano i da ugovori, sporazumi, programi i projekti neće biti predmet javnih nabavki, javnih tendera, javnog nadmetanja i sličnih procedura utvrđenih u skladu sa zakonodavstvom Srbije.

Direkciji za imovinu Srbije je hotel Jugobanke na Koponiku prodala Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik Jugobanke.

Prodaja je obavljena neposrednom nagodom po ceni od 2,1 milion evra, što je 60 odsto manje od cene koju je procenio sudski veštak.

Prethodno je bilo pet pokušaja prodaje hotela Jugobanke na Kopaoniku, i to tri puta licitacijom i dva puta tenderom.

Suvlasnici tog hotela bili su Jugobanka iz Beograda, Jugobanka iz Kosovske Mitrovice, Alfa banka, firma Kop star iz Beograda i NLB banka iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: