Gde možemo da letimo sa Etihadom

Avioni Etihada, na kojima će biti kod "Jat ervejza" (YU), prevoziće putnike iz Beograda ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čenduu, Čikagu...

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2013.

14:05

Default images

Pored tih gradova, Jat će deliti letove sa Etihadom i ka Kolombu, gradu Ho Ši Min, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Njujorku, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru, Sidneju, Torontu i Vašingtonu.

Novi letovi Etihada će obezbediti bolje mogućnosti putovanja od Beograda za stotine hiljada srpskih državljana širom sveta, najavila je nacionalna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata prilikom potpisivajna ugovora o komercijalnoj saradnji sa srpskima vioprevoznikom.

Etihad i Jat će uvodjenjem zajedničkih "kod šer" letova moći zajednički da prodaju karte na kojima će imati svoje oznake.

Etihad će obeležiti EY kodom Jatove letove izmedju Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, Londona (Hitrou), Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

Beograd će postati treća od pet novih destinacija koje će Etihad opsluživati svojim saobraćajem u 2013. godini i prvi let na destinaciji Abu Dabi - Beograd najavljen je za 15. jun.

Od tog dana Etihad uspostavlja dnevne letove od Beograda do Abu Dabija sa polascima iz Abu Dabija u 8.35 časova i dolaskom u Beograd u 12.15 i iz Beograda sa polaskom u 13.00 i dolaskom u Abu Dabi u 20.20 časova.

Letovi će se obavljati Erbasovim avionom A319 sa 106 mesta.

Etihad je nacionalna avikompanija UAE koja je počela sa radom 2003. godine i sada obavlja putnički i robni saobraćaj ka 86 destinacija na Bliskom Istoku, u Africi, Avropi, Aziji, Australiji i Americi sa flotom od 73 aviona Ebas i Boing.

Ta kompanija je naručila više od 90 aviona, uključujući i 41 Boing 787-9 "Dreamliner" i 10 Erbasa A380, koji je trenutno najveći avion na svetu.

"Etihad ervejz" je zaključio 42 ugovora o zajedničkom obavljanju saobraćaja sa aviokompanijama u svetu. Prošle godine je prevezla 10,3 miliona putnika i ostvarila profit od 42 miliona dolara.

Ova kompanija ima jedinstven model poslovanja, koji predstavlja kombinaciju stalnog poslovnog razvoja, zaključivanja ugovora o zajedničkom saobraćaju i manjinskog vlasništvo u drugim avikompanijama.

U Etihadu kažu da se taj model pokazao kao veoma efikasan u povećanju broj putnika, prihoda i dobiti za sve partnere.

Nacionalna aviokompanija UAE ima 29 odsto vlasničkog udela u nemačkom "Er berlinu", 40 odsto u "Er Sejšelima", oko tri odsto u "Er lingusu" i devet odsto u kompaniji "Virdžin Australija".

Etihad je u prvom kvartalu ove godine ostvario prihod od prodaje putničkih karata od 900 miliona dolara odnosno za 19 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Takodje, Etihad Kargo beleži do sada najbolji prvi kvartal sa 20 odsto više prevezenih tona robe u odnosu na taj period lane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: