Ministar potvrdio: MMF stiže u maju

Ministar Mlađan Dinkić kaže da je sa Međunarodnim monetarnim fondom dogovoreno da pregovori o novom aranžmanu Srbije i te finansijske institucije počnu u maju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

14:40

Default images

Dinkić je za novi broj nedeljnika NIN rekao da je umereni optimista u pogledu novog aranžmana sa MMF-om, a da ga ohrabruje "blag oporavak industrijske proizvodnje iz decembra, kao i januarski budžetski deficit manji od planiranog".

Do odlaganja pregovora sa MMF-om, kako NIN nezvanično saznaje, došlo je na zahtev te institucije, i to iz dva razloga.

Prvi razlog je, piše nedeljnik, što je pre aprila nemoguće sagledati sve rezultate iz prvog tromosečja ove godine, posebno zbog brojnih poreskih izmena.

Drugi razlog je želja MMF-a da u jednu spoji dve misije - redovnu, koja analizira stanje u javnim finansijama, i misiju koja će pregovarati o novom aranžmanu sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: