I Kosovo pregovara sa Emiratima

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga nalazi se u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde će učestvovati na energetsklom forumu koji se organizuje u Abu Dabiju

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2013.

12:53

Default images

Ona je u predsedničkoj palati dočekana od šeika Muhammeda Bin Zajed Al Nahjana, a dočeku je, kako je saopšteno iz kabineta Jahjage, prisustvovalo oko sto licnosti iz politickog, kulturnog i obrazovnog života, iz zajednice biznisa i istaknutih ličnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predsednica Jahjaga i princ Abu Dabi-ja su razgovarali o važnim pitanjima obostrane saradnje izmedu dve države produbljivanju saradnje u svim oblastima i o globalnim i regionalnim politickim pitanjima.

"Predsednica Jahjaga je zahvalila šeiku Nahjanu za pomoc i podršku datu Kosovu od proglašenja nezavisnosti, pošto su Ujedinjeni Arapski Emirati bili jedna od prvih država regiona Srednjeg Istoka, koja je priznala državnost Republike Kosovo", kaže se u saopštenju.

Posebno je zhavalila i na pomoći za obnovu i ekonomski razvoj, kao i za razvoj zdravstvene službe. Tokom razgovora bilo je reči o saradnji u oblasti poljoprivrede i o mogućnostima investiranja na Kosovu.

Kosovska predsednica je u Emiratima imala susret i sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom. Jahjaga se tokom dana srela i sa predsednicom Argentine Kristinom Kiršner, predsednikom Islanda Olafur Ragnar Grimsonom, kraljicom Jordana Rania Al Abdulah, premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i drugim visokim ličnostima koje prisustvuju samitu. Svetski Samit koji se održava u Abu Dabiju razmatra pitanje energije i vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: