ČA: Prodata Čipsara za milion evra

Čačanska fabrika za proizvodnju čipsa Slap grupa, koja je već dve godine u stečaju, i koja je bila procenjena na 3,61 miliona evra, prodata je za milion evra.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

13:17

Default images

potvrdjeno je danas agenciji Beta u nadležnim institucijama.

Novi kupci, konozorcijum tri fizička lica koga čine advokat iz Beograda Tomislav Bajević i biznismeni iz BiH Vlatko Barbarić iz Čitluka i Žarko Dragičević iz Gacka, kupili su 4,3 hektara zemljišta.

Kupili su i 12.000 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora i tri linije za proizvodnju pirea, čipsa i flipsa, potvrdili su nadležni Beti.

Bivši radnik fabrike i predsednik nekadašnjeg sindikata Zoran Zečević rekao je agenciji Beta da bivši radnici očekuju da ih novi vlasnici pozovu da ponovi rade i da o tome razgovraju sa predstavnicima republičkog Ministarstva ekonomije i lokalne samouprave.

Fabrika za proizvodnju čipsa i drugih prerađevina od krompira privatizovana je 2005. godine kada je kupio biznismen iz Beograda Slaviša Purić , koji je promenio ime fabrike u Slap grupa.

Fabrika je bankrotirala pre dve godine, kada je uveden stečaj, a Puriću je i oduzeta zbog krivičnih dela finansijske malverazacije za koja je osuđen.

Bivši radnici su od dana kada je fabrika otišla u stečaj više puta protestovali zahtevajući da im se isplate zaostala dugovanja i da se prozivodnja u toj fabrici što pre pokrene.

Čipsara je pre privatizacije bila jedna od najuspešnijih fabrika u regionu, a svoje proizvode je izvozila u sve zemlje u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: