Dačić: U zatvor ko dira investitore

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će u Srbiji biti uhapšeni svi koji na bilo koji način strane investitore uslovljavaju korupcijom.

Srbija

Izvor: Beta, Danas

Utorak, 28.02.2012.

00:28

Default images

"Rekao sam svima da se, ko god ima problema sa korpucijom u Srbiji, obrati MUP-u i da će biti uhapšeni svi koji na bilo koji način investicije u Srbije uslovljavaju korupcijom", rekao je on u Briselu.

On je dodao da je veoma bitno ostvariti saradnju sa stranim investitorima, "sada u uslovima kada se otvaraju mogućnosti za dobijanje statusa kandidata i eventualno o otpočinjanju pregovora o našem članstvu u EU".

Dačić, koji je u Briselu u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Boris Tadić, navodi da "pre svega, da bi neko želeo da investira u Srbiji, treba da zna da li od toga može imati profita, da li postoji sigurnost investicija, da li je naše zakonodavstvo u ekonomskoj oblasti harmonizovano sa zakonodavstvom EU i da li postoji politička stabilnost kao osnovni podsticaj za investicije, ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu".

Istovremeno, ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović je, u debati na međunarodnom forumu ”Upoznajte Srbiju kao investicionu destinaciju“, rekao da Srbija želi da predstavi mogućnosti za investicije.

On je naglasio važnost navodnjavanja i rekao da je za četiri do pet godina u Srbiji moguće izgraditi i revitalizovati mrežu koja pokriva milion hektara. ”Naša poljoprivreda ima ogromne mogućnosti za proizvodnju žitarica i mesa“, rekao je Petrović i pozvao strane investitore da iskoriste dobre prilike koje im se pružaju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: