Srbija

Sreda, 28.12.2011.

11:13

Budžet odlaže prvu reviziju MMF-a?

Međunarodni monetarni fond odložio je odlučivanje o prvoj reviziji stend-baj aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom, saopšteno je iz Fonda.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u U pisanoj izjavi stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji Bogdana Lisovolika, odlučivanje je pomereno kako bi se obezbedilo dodatno vreme za razgovore o srpskom budžetu za 2012.

Sastanak Izvršnog odbora MMF-a povodom prve revizije stend-baj aranžmana sa Srbijom prvobitno bio zakazan za 23. decembara, ali se ne precizira novi termin održavanja sastanka, piše u saopštenju. Misija MMF-a i Vlada Srbije postigli su polovinom novembra sporazum o prvoj reviziji kreditnog aranžmana iz predostrožnosti, vrednog oko 1,1 milijarde evra.

Vlada Srbije i MMF su tokom revizije postigle dogovor da deficit budžeta Srbije za 2012. godinu bude 4,25 odsto bruto domaćeg proizvoda, uz procenu rasta BDP-a od 1,5 odsto.

Skupština Srbije počela je u ponedeljak, 26. decembra, raspravu o državnom budžetu i pratećim zakonima i trebalo bi da se o njima izjasni do kraja sedmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: