Fijat iz Kragujevca ide i u SAD

Direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara kaže da ta kompanija u Kragujevcu priprema proizvodnju novog modela "el zero", koji će se izvoziti na tržište Evrope i SAD.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

13:24

Default images

On je to rekao na svečanosti Komore italijansko-srpskih privrednika koja je kompaniji Fijat automobili Srbija (FAS) dodelila nagradu za izuzetno isticanje i podršku razvoja ekonomskih odnosa Srbije i Italije.

Kako se navodi u saopštenju Komore, Ferara je rekao da je ta kompanija u Kragujevcu ove godine uložila 720 miliona evra od predviđenih 950 miliona evra. On je rekao da FAS ulaže u neophodnu infrastrukturu, mehanizaciju i opremu za proizvodnju modela "el zero" kao i da će dovesti dobavljače iz Italije koji su tražili da budu koncentrisani u Kragujevcu ili najdalje do 25 kilometara.

Ferara je naveo da je bilo planirano da u Kragujevac dođe sedam dobavljača i da su se u međuvremenu zainteresovale još dve firme i dodao da bi dobavljači trebalo da ulože dodatnih 100 miliona evra u okviru tog projekta.

Predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika Vinćenco Divela je kazao da je nagrada uručena FAS-u za hrabrost za tako veliku investiciju započetu u Srbiji, od koje veliku korist imaju Kragujevac i Srbija.

On je rekao da je FAS kompanija koja treba da služi kao primer za privlačenje drugih investitora u Srbiju

Divela je dodao da u Srbiji ima više od 1.000 preduzeća sa italijanskim kapitalom i pozvao italijanske investitore da u što većem broju dođu u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: