Bajec: Nećemo živeti gore u 2011.

Sledeće godine inflacija će biti niža nego 2010, kaže Jurij Bajec i dodaje da je nemoguće precizno predvideti kretanje kursa dinara prema evru.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.12.2010.

16:41

Default images

Bajec navodi da bi kurs dinara u 2011. mogao da bude stabilan zbog očekivanog značajnijeg priliva deviza, ocenjujući da se u Srbiji neće živeti lošije nego ove godine.

On objašnjava da bi "kurs dinara mogao da bude stabilniji, jer se očekuje značajan priliv deviza na osnovu prodaje Telekoma i stranih investicija koje su uglavnom već dogovorene".

"Ako bi taj priliv deviza bio značajniji, a mislim da će do toga doći i ukoliko država bude vodila jednu ozbiljnu politiku umerenog trošenja budžeta, dakle, onoga što poreski obveznici plaćaju u vidu raznih poreza, onda bi kurs mogao da bude stabilniji", ocenio je Bajec.

Prema njegovoj proceni, predstoji rast cena pod kontrolom države koje su zbog teškog položaja građana "kočene", što se prvenstveno odnosi na cenu struje.

Bajec je rekao da je i mnogo učinjeno u smanjenju javne potrošnje, pre svega državnih institucija, kako bi se i na taj način ostvarile uštede u budžetu, što je bio jedan od osnovnih uslova za dobijanje kredita od Međunarodnog monetarnog fonda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: