Akvarijus ipak ne kupuje Paraćinku

Vlasnik hrvatskog Akvarijusa Siniša Škaro odustao je od kupovine paraćinske fabrike konditorskih proizvoda Paraćinka.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

18:18

Default images

Ipak, Akvarijus je sa Paraćinkom sklopio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, po kome će svakog meseca Paraćinka Akvarijusu isporučivati dva i po vagona slatkiša.

Predsednik fabričkog sindikata Slavoljub Najdanović kaže da je Akvarijus sa fabričkim sindikatom potpisao i poseban ugovor po kome će svakog meseca, u narednih pola godine, uplaćivati po 50.000 evra na žiro račun fabrike.

Zahvaljujući ukupnoj sumi od 300.000 evra radnici će, uz redovne plate, dobijati i po 50 odsto od zaostalih plata, i time će se, donekle, poboljšati standard zaposlenih.

Najdanović je kazao i da je Paraćinka u ovom i prošlom mesecu imala veliku potražnju od domaćih i stranih kupaca.

„Mesečno proizvedemo i prodamo desetak vagona robe. Međutim, potražnja je porasla za tri vagona i tu količinu robe sada ne možemo da proizvedemo, jer od 280 zaposlenih radnika, dnevno je odsutno 60, odnosno jedna smena“, dodao je on i pozvao zaposlene da se vrate na posao kako bi zadovoljili potrebe kupaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: