Srbija

Utorak, 02.03.2010.

08:42

Sindikat Utve očekuje oporavak

Odluka gradskih vlasti u Pančevu da 164 miliona duga fabrike „Utva avioni“ pretvori u udeo u kapitalu omogućiće oporavak proizvodnje, ocenio je sindikat Utve.

Izvor: Beta

Default images

"Ta odluka je garancija da će se restruktuiranje fabrike brzo završiti i da će dobiti novog vlasnika", izjavio je predsednik Samostalnog sindikata Slobodan Kostić i dodao da je postojala opasnost da zbog duga prema državi Utva ode u stečaj, čime bi bio onemogućen i ugovoreni izvoz u Irak.

"Utva je nedavno zaposlila 130 novih radnika, kako bi bila završena izrada 20 ugovorenih školskih aviona Lasta za iračku vojsku. U izgledu je proizvodnja još 40 letelica za istog kupca, a zatim i poslovi za Vojsku Srbije i još neke strane kupce", rekao je Kostić.

Očekivanja zaposlenih u Utvi su, prema njegovim rečima, da za pet godina to bude jedna od najuspešnijih fabrika u Vojvodini.

Skupština grada Pančeva prošle nedelje je izglasala konverziju duga Utve prema gradskom budžetu i komunalnim preduzećima u udeo u kapitalu, da bi pomogla oporavak tog preduzeća koje ima 300 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: