Švedska pomoć RTB-u za kredit

Ambasador Švedske u Srbiji Nils Krister Bringeus je sa poslovodstvom kompanije RTB Bor razgovarao o budućoj saradnji kroz kreditiranje rudarske opreme.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2009.

08:31

Default images

Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor je predstavljeno devet švedskih vodećih kompanija iz oblasti rudarstva, a ambasador Švedske je rekao da će se založiti da vlada te zemlje pomogne prilikom dodele kredita RTB-u za nabavku opreme kojom će se modernizvati borsko rudarstvo.

"Postoji veliko interesovanje švedske vlade da pomogne u kreditiranju za kupovinu opreme, a ponudili smo da ključna stavka za Srbiju bude ekologija", kazao je Bringeus.

Prema njegovim rečima, Švedska ima interes da bude prisutna u Srbiji, a to znači i u RTB-u, sa kojim neke kompanije iz te zemlje saradjuju već 30 godina.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, izjavio je da je u planu uzimanje robnog kredita većeg od 40 miliona dolara za nabavku opreme, i da je u Vladi dobio uveravanja da će država stati kao garant tog kredita.

On je dodao da će konkretni razgovori o toj temi početi naredne sedmice, i da će nova oprema doprineti znatno efikasnijem radu borskih rudnika i metalurških postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: