Više od pola prometa dala AIK banka

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 ojačao je minimalnih 0,02 odsto, dok je opšti Belexline pao za četvrt procenta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

15:40

Default images

Promet je vredeo 771,84 miliona dinara ili 9,39 miliona evra, pri čemu je čak 664 miliona ostvareno u trgovini akcijama od čega gotovo dve trećine u trgovini hartijama niške AIK banke [AIKB].

Najveći promet, dakle, ostvaren je u trgovini akcijama AIK banke, od 409,15 miliona dinara, po ceni od 8.002 dinara, samo dva dinara višoj nego u prethodnoj trgovini.

Među akcijama sa većim prometom, uz AIK banku, Planum i Univerzal banku, našle su se i Agrobanka [AGBN] sa 37,93 miliona dinara i Energoprojekt [ENHL], holding sa A Listinga, sa 11,56 miliona.

U kontinuiranoj trgovini dve akcije prehrambenih kompanija ubeležile su dvocifreni rast - Navip [NAVP], najveći gubitnik iz prethodnog dana, od gotovo 13 odsto, i Vital [VITL], od 12,5 procenata. Pri tome je vlasnike promenilo samo pet akcija zemunskog i tri hartije preduzeća iz Vrbasa.

Energomontaži [EGMN] je cena porasla sedam i po odsto, a akcije Vino župe [VINZ] i Metals banke [MTBN], uz nešto solidnije promete, dobile su na vrednosti po gotovo šest procenata.

Gubitnik dana je zrenjaninski Dijamant [DJMN] sa padom od nepunih 11 odsto, na 41 hiljada dinara, uz minimalan promet, dok je hartija Simpa [SMPO] oslabila neznatno više od sedam odsto. Akcija građevinskog preduzeća Planum [PLNM] pojevtinila je 6,67 odsto ali je u toj trgovini ostvaren veći promet, od 38,98 miliona dinara.

U padu su bile i akcije Velefarma [VLFR], nepunih pet procenata, i Univerzal banke [UNBN], nešto više od četiri, pri čemu je trgovina hartijama beogradske banke vredela 31,47 miliona dinara.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama Petefija [PTFI], za 28,6 miliona dinara. Akcija poljoprivrednog preduzeća iz Temerina menjala je vlasnika po nepromenjenoj ceni od 232 dinara.

Veći promet ostvaren je i u trgovini akcijama Montinvesta [MOIN], od 15,13 miliona dinara, po ceni od 39 hiljada dinara, nešto više od pet odsto većoj nego u prethodnoj trgovini. Inače, to je i maksimalna cena za tu hartiju koja je prvi put dostignuta početkom februara.

Registrovana je i blok trgovina akcijama beogradskog Vetfarma [VETF] u vrednosti 50,6 miliona dinara. Nove vlasnike su dobile 873 hartije po ceni od 57.982 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: