PPM kupio Sportstar za 18,8 mil. €

Kompanija Prajm, u sastavu PPM, je kupila beogradsko preduzeće Sportstar u stečaju za 1,55 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 28.11.2007.

15:09

Default images

U vlasništvu Sportstara, nekadašnjeg uspešnog proizvođača sportske opreme, su objekti površine 200 hiljada kvadratnih metara i zemljište od 3,6 hektara, a početna cena je bila 779,8 miliona dinara.

Žarko Pavlović, vlasnik Prime, kaže da je kupljena celokupna imovina Sportstara i dodao da se na mestu ove nekada poznate fabrike planira izgradnja "nekog lepog zdanja koji će ukrasiti taj deo grada".

"Koju će funkciju objekat imati znaće se za dva meseca", rekao je Pavlović i podsetio da je ta firma pre dvadesetak dana, takođe na javnom nadmetanju kupila teren od 2,5 hektara sa manjim zgradama u Kragujevcu, u naselju Radnička kolonija.

Pavlović je naveo da Plaza ima velike planove kada je reč o ulaganjima u Srbiju. "Planiramo da zaposlimo od 500 do hiljadu ljudi u svakom objektu koji kupimo i da zaposlimo lokalnu građevinsku operativu", naveo je podsetivši da "Plaza grupacija" planira da u Srbiju uloži oko dve milijarde evra.

Kompanija PPM, u čijem sastavu posluje Prajm, je pre nekoliko meseci kupila zgradu bivšeg MUP-a u centru Beograda za 29,1 miliona evra. Na pitanje dokle se stiglo sa izdavanjem dozvola za izgradnju najavljenog poslovnog objekta u Knez Miloševoj ulicu, na mestu zgrade MUP-a, Pavlović je odgovorio da sa dozvole i dalje čekaju i naglasio da su u toj kompaniji potpuno spremni za gradnju.

Na današnjoj aukciji Agencija za privatizaciju je prodala i poslovni prostor Instituta za novinarstvo iz Beograda za 53 miliona dinara. Kupac je „Dajners klub“ (Diners Club), koji je bio zakupac tog prostora.

Prodata je i imovina stečajnih preduzeća "DIB Knjaževac" iz Knjaževca za 2,2 miliona dinara, Korzoa iz Rume za 111 miliona dinara, Limke iz Prijepolja za 640 hiljada dinara i Trgokopa iz Dimitrovgrada za 250 hiljada dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: