JTI uložio 45 mil. dolara u Sentu

Kompanija JTI je uložila 45 miliona dolara u fabriku cigareta u Senti u kojoj će proizvodnja početi 25. aprila.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2007.

17:57

Default images

Direktor JTI Senta Tamer Tecirlioglu rekao je da je završena izgradnja nove proizvodne hale i postavljanje uređaja za proizvodnju cigareta i dodao da će izgradnja novih magacina biti završena do kraja godine.

On kaže da je od kako je JTI preuzeo fabriku cigareta u Senti, u njoj zaposleno 50 radnika koji su obučavani uglavnom Rusiji i Rumuniji i dodao da je u planu da ove godine bude zaposleno i obučeno još najmanje 30 radnika. Duvanska kompanija "Japan tobako internešnel" kupila je u maju prošle godine 98,45 odsto akcija Duvanske industrije Senta za 27,5 miliona evra.

U JTI Senta se trenutno godišnje može proizvesti pet milijardi komada cigareta, odnosno oko pet hiljada tona, ali je u planu da do kraja godine bude proizvedeno 1.500 tona cigareta.

Direktor korporativnih i pravnih poslova fabrike JTI Senta Goran Pekez rekao je "da JTI pozdravlja dijalog duvanske industrije i Vlade Srbije koji će dovesti do adekvatnog i pravičnog rešenja u sprovođenju programa CEFTA za proizvođače cigareta i za kooperante".

"Akcioni plan vlade predstavlja dobru osnovu da bi se došlo do novog amandmana na postojeće zakone u Srbiji koji regulišu duvanske industrije i očekujemo da sledeća vlada nastavi taj dijalog na osnovu dosadašnjih diskusija sa duvanskom industrijom", rekao je on i dodao da će JTI "biti veoma konkretan i kooperativan da zaštiti ne samo svoje pravo, nego i pravo svojih kooperanata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: