30 hiljada korisnika 3G mreže MTS-a

Mreža treće generacije Mobilne telefonije Srbije trenutno ima oko 30 hiljada registrovanih korisnika.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2007.

18:07

Default images

Ti korisnici dnevno obave oko dve hiljade poziva, a u predviđeno je i da ta usluga po završetnu promotivnog perioda bude dostupna i pripejd korisnicima, rekla je direktorka sektora za marketing i prodaju MTS Jelena Stojanović.

Promotivni period, umesto tri meseca, trajaće najverovatnije do sredine 2007. godine, tokom kojeg će se video poziv postpejd korisnicima tarifirati po ceni običnog razgovora, a moći će i da besplatno koriste usluge Mondo portala za gledanje video klipova i tri TV stanice.

Korisnici 3G mreže uskoro će biti u mogućnosti i da koriste usluge video telefonske sekretarice, onlajn igrica, konferencijske video veze, kao i mogućnosti povezivanja personalnog računara sa internetom preko 3G mreže.

Na području Vojvodine 3G signalom trenutno su pokriveni Novi Sad, Subotica, Sombor, Pančevo, Sremska Mitrovica i Vršac, a plan je da se do kraja 2007. godine mreža proširi na čitavo područje Vojvodine.

Prema ranijim podacima, u Srbiji ima oko sto hiljada 3G mobilnih telefona. Prema podacima Telekoma, MTS trenutno u Srbiji ima 4,37 miliona korisnika i ima oko 60 odsto učešća na tržištu mobilne telefonije u Srbiji. Signalom je pokriveno oko 92 odsto teritorije Srbije ili oko 97 odsto potencijalnih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: