Pomoć građanima Srbije triput godišnje: "Ali ne smemo da dozvolimo da to traje 20 godina"

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da će Ministarstvo početkom septembra raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

12:33

Pomoć građanima Srbije triput godišnje:
Ilustracija: Maja Marjanovic/Shutterstock

Dodala je da će do kraja godine biti i drugi poziv za zamenu stolarije.

"Očekujem da sve lokalne samouprave najpre završe svoj deo posla za prvi poziv. Nisu sve raspisale javni poziv za kompanije. Čekamo i da se formiraju komisije i da sredinom avgusta budu raspisani pozivi ka građanima. Drugi poziv će biti u decembru i pozivam sve gradove i opštine da se prijave. Imaćemo svake godine tri poziva, ali ne smemo da dozvolimo da projekat traje narednih 20 godina", kazala je ministarka u Vrbasu nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji osnovne škole i predškolske ustanove.

Plan je da za pet godina podignemo energetsku efikasnost na viši nivo, a za to ćemo izdvojiti oko 150 miliona evra godišnje, rekla je potpredsednica Vlade, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Država sprema novu pomoć građanima, ali postoji jedan uslov

Ona je dodala da će početkom septembra Ministarstvo raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, a da će procedura biti kao i za projekat zamene stolarije i da će država obezbediti polovinu potrebnih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: