Ovde će se proizvoditi delovi za električna vozila; Vučić: "Živela Srbija" VIDEO

Korejska kompanija "Kyungshin Cable" juče je otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.04.2021.

13:10

Ovde će se proizvoditi delovi za električna vozila; Vučić:
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIÆ

U fabrici će se, prema ranijim najavama, proizvoditi delovi za baterije električnih vozila, a posao će do kraja 2022. godine imati 700 radnika.

"Od Koreje možda možemo da naučimo i najviše, to je zemlja koja je uspela da se digne iz pepela i postane 'azijski tigar'. Voleli bismo, ako ne možemo da budemo uspešni kao vi, onda makar da napravimo deo tog uspeha", kazao je prilikom otvaranja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tražili mesto u Albaniji, Bugarskoj, Turskoj - odlučili se za Srbiju

On je naglasio da ćemo se boriti za ostanak korejskih investitora u zemlji, podsetivši da je njihova ekonomija poznata po inovativnosti.

Što više korejskih kompanija ovde, biće bolje za Srbiju, naglasio je Vučić.

Napomenuo je takođe da je korejski investitor tražio mesto za novu fabriku u Albaniji, Bugarskoj, Turskoj i Srbiji i da se odlučio za našu zemlju.

"Srbija će ponuditi najbolje uslove, hoćemo da budemo partneri i u narednom periodu. Verujem da kada budete širili proizvodnju, nećete ni pomišljati na druge zemlje", rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da ovde radi više žena nego muškaraca i da je to izuzetno važno jer je to neretko druga plata u porodici. Naime, u fabrici trenutno radi 249 zaposlenih, od čega je nešto manje od 200 žena.

"To će biti garancija da te žene mogu da planiraju potomstvo, da mogu da planiraju budućnost", poručio je.

On je na Instagram profilu objavio i video-snimak obilaska, uz komentar "Živela Srbija".
Investicija od 20 miliona evra

Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci.

Nakon one u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIÆ
O kompaniji

Kompanija "Kyungshin Cable Europe" je deo "Kyungshin grupe", čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Korejska fabrika je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: