Grci hoće da ulažu u "Voćar" iz Merošine

Grčka kompanija "Agifreda" zainteresovana je za ulaganje u našu prehrambenu industriju "Voćar" iz Merošine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

13:27

Grci hoće da ulažu u
Foto: Depositphotos/NataliGlado

To je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede posle današnjeg sastanka ministra Branislava Nedimovića i grčkog ministra ruralnog razvoja i hrane Spiliosa Livanosa.

Pored razgovora o ukupnom unapređenju saradnje između dveju zemalja, kako je saopšteno, tema razgovora bile su i zainteresovanost grčkih kompanija za ulaganje u srpsku prehrambenu industriju.

"Ministar Livanos je na sastanku preneo nameru jedne od najpoznatijih grčkih kompanija za preradu voća i povrća ''Agrifreda'' da investira u poznatu srpsku fabriku za preradu voća ''Voćar'' iz Merošine koja se već nekoliko godina nalazi u stečaju", navodi se u saopštenju.

Ističe se da bi se realizacijom takve investicije ponovo obezbedio siguran plasman za sve proizvođače voća, posebno višanja sa juga Srbije, jer "Agrifreda" izvozi prerađeno voće i povrće u Nemačku, Francusku i Italiju, ali i na Bliski Istok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: