Sa industrijskim parkom Beograd će biti evropski Šenžen

Projekat izgradnje industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu od strateškog je značaja za Srbiju, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

12:59

Sa industrijskim parkom Beograd će biti evropski Šenžen
Foto: Tanjug/MILOS PERIC

Kako je istakla, otvoriće vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama.

Ona je učestvovala na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin", koji su organizovali Privredna komora Srbije i kineska građevinska kompanija "Čajna roud end bridž korporejšen" (China Road & Bridge Corporation, CRBC).

Brnabićeva je istakla da je izgradnja parka još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

"Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni", istakla je premijerka.

Industrijski park Mihajlo Pupin u Borči biće najinovativnija i tehnološki najnaprednija ekonomska zona u Evropi i napraviće od Beograda evropski Šenžen, poručio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je istakao da je primena koncepta industrijskih parkova Kinu dovela na lidersku poziciju u području inovacija i industrijskog rasta.

Dodao je da su implementacijom ideje Pojas i put kreirani temelji kontinuiranog razvoja veza između Kine i ostatka sveta, a da je Srbija jedan od najvažnijih partnera Kine u okviru tog projekta u Evropi.

On je dodao da Srbija, iako mala zemlja sa 7,5 miliona stanovnika, ima fantastičan izvoz IT proizvoda i usluga koji premašuje dve milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: