Japanski gigant zainteresovan za ulaganja u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas s predstavnicima japanske kompanije Nidek (Nidec), koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

12:35

Japanski gigant zainteresovan za ulaganja u Srbiju
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Fotografije sa sastanka objavljene su na profilu "Budućnostsrbije" na Instagramu, a sastanku s predstavnicima japanskog giganta prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nidek je vodeća japanska kompanija u oblasti auto-industrije, a predstavnici te kompanije juče su posetili Novi Sad, koji su uzeli u razmatranje za realizaciju investicije.

Korporacija "Nidek" je japanski proizvođač električnih motora i ima najveći udeo na globalnom tržištu za male vretenaste motore koji napajaju hard-disk pogone.

Od 2017. godine kompanija ima 296 podružnica koje se nalaze, sem u Japanu, i širom Azije, Evrope i Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: