Nastavak proizvodnje u Kragujevcu: 2.000 radnika se vratilo na posao

Skoro 2.000 radnika kragujevačkog Fijata, koji su od polovine marta bili na plaćenom odsustvu, vratilo se na posao.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

10:38

Nastavak proizvodnje u Kragujevcu: 2.000 radnika se vratilo na posao
Foto: Depositphotos, philipus

Takođe, ponovo je pokrenuta proizvodnja modela 500 L, izjavio je danas predsednik sindikata "Nezavisnost" u FCA Srbija Zoran Stanić.

"Proizvodnja je pokrenuta juče, ali se zbog pokretanja traka radilo po četiri sata u smeni, dok se danas radi redovno, u smenama od šest do 14 sati i od 14 do 22 sata", naveo je Stanić.

Kaže da radnici još nemaju zvanične infromacije koliko će raditi tokom leta, s obzirom da se obično u avgustu ide na kolektivni odmor.

Prilikom ulaska u fabriku radnicima se, navodi, meri telesna temperatura, obavezno je korišćenje zaštitnih maski i rukavica, kao i distanca od dva metra.

Istakao je i da se redovno dezinfikuje prostor.

Radnici su tokom plaćenog odsustva primali 65 odsto plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: