Ulažu 72 miliona dinara: Počinje rekonstrukcija trga grada na Drini

Rekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti počeće 18. novembra, a radove će izvoditi Komunalno preduzeće 12. septembar i lazarevačka firma "Bauvezen".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

11:46

Ulažu 72 miliona dinara: Počinje rekonstrukcija trga grada na Drini
Foto: RINA

"Ovom rekonstrukcijom predviđene su nove pešačke trase, a na stepeništu koje trenutno dominira trgom predviđena je fontana sa više preliva koja predstavlja Hidroelektranu i reku Vrelo", izjavio je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Prema njegovim rečima, glavni plato biće rezervisan za koncerte, a dva parka koji su sada podeljeni betonskim žardinjerama, biće pretvorena u jedinstvenu celinu u čijem centru će se nalaziti fontana sa osvetljenjem.

"Kompletno šetalište biće popločano i osvetljeno, a biće postavljene klupe i različiti mobilijari. Siguran sam da će novi izgled centralnog dela opštine sigurno značajno oplemeniti turističku ponudu grada na Drini, a idejno rešenje je radio naš Bajinobaštanin, arhitekta Miloš Petković", kazao je Filipović za RINU.

Ukupna investicija u novi izgled trga u Bajinoj Bašti iznosiće 72 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz opštinskog budzeta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: