Italijani nasleđuju ruski Spilit: Do kraja godine otvaranje 50 radnih mesta

Italijanska kompanija "Italija living" iz Barija, proizvođač tapaciranog nameštaja, otvoriće uskoro pogon u Vranju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

16:31

Italijani nasleđuju ruski Spilit: Do kraja godine otvaranje 50 radnih mesta
Foto: Prva TV

Italijanska firma poslovaće u prostorijama koje je do maja ove godine koristila ruska kompanija iste vrste, "Spilit."

U saopštenju Gradske uprave Vranja navedeno je da je direktor firme "Italija living" Pier Karbonara na sastanku s gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem rekao da je izabrao Vranje "zbog konkurentnih prednosti u drvnoj industriji, u odnosu na druge gradove u Srbiji".

Proizvodni pogon će dobiti novu opremu iz Italije i a do kraja ove godine godine imati 50 zaposlenih. Ruska kompanija za proizvodnju nameštaja "Spilit" poslovala je u iznajmljenim pogonima Holdning kompanije "Jumko" u Vranju od avgusta 2017. godine do maja ove godine, kada je vlasnik bez najave zatvorio proizvodnju i odneo mašine.

Podsećamo, vlasnik ruske fabrike "Spilit" u Vranju je u maju ove godine nestao i iselio deo mašina iz pogona, a 300 radnika je ostalo bez posla, o čemu je B92 pisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: