Svinjetina lakše do EU: Od 1. oktobra ukida se vakcinacija protiv svinjske kuge

Od 1. oktobra ove godine država će ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

10:42

Svinjetina lakše do EU: Od 1. oktobra ukida se vakcinacija protiv svinjske kuge
Foto: Epa/JEROME FAVRE

Do kraja nedelje trebalo bi da bude objavljen pravilnik koji definiše u kojim delovima Srbije će biti ukinuta vakcinacija, a na kojim lokacijama ta mera ostaje da važi.

Ova mera Ministarstva poljoprivrede trebalo bi da utiče na to da se Srbiji odobri izvoz svinjskog mesa u Evropsku uniju.

Srbija u ovom momentu može jedino da izvozi u države Unije proizvode napravljene od svinjskog mesa koji su prošli određenu vrstu termičke obrade.

Kada je reč o ranije najavljenom izvozu junetine, prvi kontigenti iz srpskih klanica trebalo bi put Turske da krenu u narednih desetak dana.

U našu zemlju trebalo bi da doputuje uskoro i delegacija iz Egipta kako bi pregovarala sa nadležnima o uslovima pod kojima može da se izvozi srpska govedina na to tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: