Počela naplata putarine kroz Grdeličku klisuru: Ako idete u Grčku plaćate 250 dinara više

Naplata putarine na nedavno otvorenoj deonici kroz Grdeličku klisuru počela je u podne, a istovremeno će se primenjivati i drugačiji sistem obračuna.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

11:58

Počela naplata putarine kroz Grdeličku klisuru: Ako idete u Grčku plaćate 250 dinara više
FOTO: Depositphotos, rasica

Tako da, ukoliko ovog leta automobilom putujete u Grčku platićete 250 dinara više nego do sada. Nakon puštanja saobraćaja kroz 26,3 kilometra dugu deonicu kroz Grdeličku klisuru, naplata putarine trebalo je da otpočne tek od 1. jula, ali će građani dodatni novac morati da izdvoje i dve nedelje ranije.

Sada je sistem izračunavanja nešto drugačiji, objašnjavaju za Blic iz ovog preduzeća, i to tako da svoju rutu delite na dve deonice.

Naime, ako putujete recimo od Beograda, sada računate koliko vas košta putarina od prestnice do Niša (800 dinara za automobile) i sa njom sabirate vrednost koja se naplaćuje od Doljevca do Preševa (540 dinara za automobile).

To znači da od danas u podne putarine od Beograda do Preševa koštaju ukupno 1.340 dinara, što je 250 više nego jutros.

Dakle, naglašavaju iz Puteva Srbije: ulazna stanica je ona od koje krećete, ali izlazna naplatna stanica uvek je Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: