NATO srušio 1999., u KG posle dve decenije novi pogon

Preduzeće Zastava oružje planira izgradnju novog proizvodnog pogona na 4.000 kvadratnih metara, a plan je da pogon počne da radi početkom 2019.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

12:40

NATO srušio 1999., u KG posle dve decenije novi pogon
Foto: Thinkstock

Kako je za portal Ekapija rekao direktor ovog kragujevačkog preduzeća Milojko Brzaković, u toku je tender za izradu glavnog projekta za izgradnju hale i izvođenje radova.

"Očekujemo da izvođače izaberemo tokom jula, a da izgradnja počne na jesen", rekao je Brzaković.

Novi pogon deo je investicija koje se realizuju uz pomoć Vlade Srbije koja je za modernizaciju proizvodnje i rešavanje infrastrukturnih problema u ovom preduzeću opredelila 9,7 miliona evra.

Nova hala, kaže Brzaković, finansiraće se delom iz sopstvenih izvora, a delom iz sredstava Vlade, dok će ukupna investicija iznositi oko dva miliona evra.

Pogon će biti izgrađen na mestu hale srušene tokom NATO bombardovanja, a njegovom izgradnjom u Zastava oružju očekuju da proizvodni kapaciteti budu uvećani za oko 20 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: