Odlična vest: Jeftini stanovi i za penzionere

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Nišu da to ministarstvo vodi računa ne samo o aktivnim već i o penzionisanim vojnim licima.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

15:10

Odlična vest: Jeftini stanovi i za penzionere
FOTO: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Kako je istakao, oni su tako obuhvaćenim predloženim zakonom o izgradnji povoljnih stanova za pripadnike službi bezbednosti.

"Sada se donosi leks specijalis koji će regulisati mogućnost stambenog zbrinjavanja svih pripadnika službi bezbednosti. Odnosi se i na penzionisana vojna lica", rekao je Vučin na obeležavanju 12. godina rada Gradskog odbora Udruženja penzionisanih podoficira Srbije u niškom Domu vojske.

Vulin je rekao da je Ministarstvo odbrane nije zaboravilo ulogu podoficira u svim teškim vremenima za Srbiju.

Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije koja je u toku.

Očekuje se da će izgradnja stanova jeftinijih od tržišnih početi u avgustu, a u prvoj fazi gradiće se 1.578 stanova u Nišu, Vranju, Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu i Novom Sadu. Za te namene država je obezbedila 64 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: