Mali: Useljevanje u prve dve zgrade u BG na vodi, kreću i nove

U naredna dva meseca biće useljene prve dve stambene zgrade u Beogradu na vodi, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

11:29

Mali: Useljevanje u prve dve zgrade u BG na vodi, kreću i nove
Foto: Thinkstock

Ove godine počeće da se gradi još tri do šest novih zgrada u okviru tog projekta pored reke, rekao je.

Mali je, gostujući na Pinku, rekao da je važno što su nadležni u gradu, nakon dobrih rezultata na izborima, odmah nakon toga počeli da rade na realizacjii projekata i obećanja.

"Poverenje građana na izborima je ogromna obaveza za nas. Imao sam bezbroj sastanaka, radimo na tome da što pre krenemo da ispunimo obećanja - kanalizacija, vodovod, metro, parkovi, tuneli, vrtići...", rekao je Mali.

U tom smislu je i najavio početak izgradnje novih zgrada u Beogradu na vodi ove godine i naveo da je gradilište pored reke već najveće u Evropi.

Dodao je da su samo u prethodne dve nedelje u Beogradu otvorena dva hotela "Šelter" i "Hilton", a da je od 2014. godine broj hotela u rgadu uvećan za 50 odsto - sa 67 na 97 hotela.

Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" rekao je da ta kompanija dobro posluje i da će rezultati za prošlu godinu biti rekordni.

To, dodao je, pokazuje da je bila ispravna odluka Aleksandra Vučića 2013. godine, tada premijera, o partnerstvu sa "Etihadom".

Gradonačelnik je najavio i manifestaciju Kolektivno venčanje, koje se godinama organizuje u glavnom gradu, a ove godine parovi će se venčati 20. maja. Mali je rekao da je to jedna od manifestacija po kojoj je Beograd postao prepoznatljiv i da je važno da takvih događaja bude što više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: