BG: Počinje izgradnja kružnog toka, problem parcela FOTO

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je raskrsnicu u Resniku na kojoj su počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka i obilaznice.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

10:47

BG: Počinje izgradnja kružnog toka, problem parcela FOTO
Foto: Vlada Srbije

Ona je poručila da će, kada radovi budu završeni, to mnogo značiti za građane, privredu i povećanje bezbednosti.

Mihajlovićeva je navela da joj je žao što radovi nisu ranije započeti, jer su na ovoj tački velike gužve u saobraćaju, a dešavaju se i saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.
Foto: Vlada Srbije
"Danas počinju pripremni radovi, imali smo problema sa imovinsko-pravnim odnosima i moram da pohvalim republički Geodetski zavod, oni su to rešili za 11 parcela, a za dvanaestu se nadam da će biti rešena danas. Sa punom mehanizacijom ćemo moći da radimo onog trenutka kada imovinske odnose budemo rešili što je u narednih desetak dana", kazala je.

Dodala je da je važno što se počelo sa pripremnim radovima, te da će za sređivanje kružnog toka i obilaznice biti potrebno ukupno 90 miliona dinara.
Foto: Vlada Srbije
"Grad Beograd, Putevi Srbije, Vlada Srbije radimo zajedno, jer postoje određene tačke u Beogradu o kojima moramo posebno da vodimo računa kada je u pitanju saobraćaj. Jedna od tih tačaka je i ova ovde, a važna je za građane, za bezbednost, za privredu", navela je ministarka.

Navela je da očekuje da, ako najveći radovi počnu u martu, radovi mogu biti završeni do kraja maja ili početka leta, te da nije sporan kružni tok, on se brzo radi, ali potrebno je završiti pristupnu saobraćajnicu.
Foto: Vlada Srbije
Najavila je da će ove godine blizu 200 miliona dinara Putevi Srbije uložiti u te važne tačke na teritoriji opštine Rakovica, samo u održavanje i rehabilitaciju puteva, što misli da je važno za razvoj ove opštine.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da je sređivanje ove saobraćajnice jako značajno za građane Rakovice, a naročito za građane Resnika i one koji ovuda prolaze u tranzitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: