Mali: Nije bilo ni reda ni discipline, a danas...

Sva parkirališta u Beogradu su obnovljena, Parking servis posluje profitabilno, za razliku od 2013, kada je dug i gubitak bio oko 100 miliona dinara, kaže Mali

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

11:53

Mali: Nije bilo ni reda ni discipline, a danas...
(Foto: Thinkstock)

Najveći deo novca koji se zaradi u tom preduzeću ide u budžet grada, dodao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Želim da, od naredne godine, sa novim kolektivnim ugovorima prava zaposlenih budu veća, da podele uspeh koji smo zajedno ostvarili, a da i dalje, na tome insistiram, najveći deo novca koji se zaradi u preduzeću ide u budžet grada, jer iz tog budžeta mi gradimo novu kanalizaciju, vodovod, novi asfalt, bolnice i vrtiće i od toga podižemo kvalitet života i rada u našem gradu"”, rekao je Mali, nakon obilaska “Parking servisa” i razgovora sa zaposlenima.

Ističući da vidi optimizam kod zaposlenih, gradonačelnik kaže da je situacija pre tri godine u Beogradu bila mnogo lošija nego što je sada, da je dug preduzeća i gubitak bio oko 100 miliona dinara, kao i da je postojao veliki broj parkirališta u gradu koja su bila neobeležena, te da nije vladao ni red ni disciplina u tom preduzeću.

A danas, ističe gradonačelnik, "Parking servis" je drugačiji, sva parkirališta u gradu su obnovljena, preduzeće posluje profitabilno, a zaposleni u tom preduzeću rade težak, zahtevan posao, ali i da su, osim tog posla, veoma važne društveno odgovorne aktivnosti kojima se preduzeće bavi, kao i, kako kaže, svako drugo preduzeće u komunalnom sistemu Beograda.

"Sa 'Parking servisom' radimo na tome da povećamo bezbednost đaka, sa 'Gradskom čistoćom' povećavamo svest kod mališana o ekologiji, sa 'Gradskim zelenilom da grad bude lepši"...naveo je Mali.

Kako je rekao to su "kor" delatnosti preduzeća, važne stvari koje pokazuju da kreiramo zajedno lepši i bolji Beograd, a svest o Beogradu kao našem domu razvija se na pravi način, a na kraju krajeva, to je i jedini način da grad bude lepši nego što je bio pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: