Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika

Ministar za rad Zoran Đorđević i ambasador Bosne i Hercegovine Lazar Mirkić razgovarali su o liberalizaciji uslova razmene radnika

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.08.2017.

13:14

Srbija i BiH o lakšoj razmeni radnika
Foto: Thinkstock

Cilj je podizanja kapaciteta tržišta rada i ostvarivanja zadovoljavajućeg stepena zaštite prava zaposlenih.

Oni su, kako je saopšteno iz Đorđevićevog kabineta, zaključili da je bilateralna saradnja u okviru delokruga srpskog Ministarstva najrazvijenija u oblasti socijalnog osiguranja, ali da ju je potrebno unaprediti.

Ministar je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će o konkretnim aktivnostima i novim inicijativama biti razgovara nakon realizacije posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini.

Takođe je izrazio zahvalnost na posetama predstavnika nadležnih institucija BiH prihvatnim centrima u Srbiji u toku najvećeg priliva migranata na teritoriju Srbije.

Đorđević je predložio ambasadoru da se u narednom periodu održi sastanak na ministarskom nivou u Beogradu, u cilju razmatranja novih modaliteta saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: