"Svet vrlo raspoložen prema proizvodima iz Srbije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je ukupna vrednost izvoznih ugovora odbrambene industrije Srbije 754 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

15:09

Foto: Thinkstock, ilustracija

On je dodao i da će rast izvoza ove godine biti 20 odsto.

Ti ugovori spovode se u saradnji s državnom komapanijom koja se bavi trgovinom naoružanjem, odbrambenom opremom, kao i transferom tehnologija SDPR.

Ministar se danas u privrednom društvu Krušiku sastao sa rukovodstvom fabrike i sa predstavnicima sindikata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rukovodstvo fabrike namenske industrije informisalo je Vulina o stanju, postignutim rezultatima poslovanja, stepenu realizacije investicija koje su započete, planovima za budućnost, kao i o preduzetim merama koje se tiču bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.

Vulin je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da intenzivno ulaže u odbrambenu industriju Srbije i dodao da je svetsko tržište u ovom trenutku "vrlo raspoloženo" prema proizvodnom programu Srbije.

Direktor Krušika Mladen Petković rekao je da fabrika ima dogovorenih poslova za 276 miliona dolara i da ima uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019. godinu.

"Kako sada stvari stoje, Krušik će ove godine oboriti istorijski rekord kada je reč o obimu proizvodnje i izvozu, a po obimu izvoza premašiti za oko 80 miliona dolara", rekao je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: