Druga smena ne odustaje: Nastavak štrajka u Fijatu

Dve trećine radnika kragujevačkog Fijata u obe smene izjasnilo se za nastavak štrajka u toj fabrici.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 12.07.2017.

18:55

Druga smena ne odustaje: Nastavak štrajka u Fijatu
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Radnici druge smene jednoglasno su odbili da prekinu štrajk, rekao je novinarama predsednik sindikata Nezavisnost Zoran Stanić.

Dve trećine zaposlenih u prvoj smeni je za prekid štrajka.

Odluka o prekinu štrajka doneta je posle razgovora predstavnika sindikata s ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Štrajk radnika fabrike FCA počeo je 27. juna, a zahtevi su povećanje zarada, zapošljavanje novih radnika ili drugačija organizacija posla.

Predstavnici Vlade Srbije i Fijat grupe potpisali su septembra 2008. godine ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku Zastava automobili, vredan oko 950 miliona evra.

Fijat je vlasnik 67 odsto akcija FCA kompanije, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto.

Srbija se, pored direktnih ulaganja u fabriku, obavezala da Fijatu omogući dodatne podsticaje u roku od 10 godina, znatno poresko oslobođenje, infrastrukturu i besplatno zemljište za proširenje kapaciteta, oslobađanje od lokalnih poreza i taksi.

Većina radnika prve smene u kragujevačkom "Fijatu" prekida štrajk i u petak se vraća na posao. Istog dana bi u Kragujevac trebalo da doputuje izvršni direktor "Fijata" Alfredo Altavila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: