Drašković nudi Todoriću: Dajte Agrokor, znam kako

Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Svislajon Takovo, želi da preuzme Agrokorovo poslovanje u Srbiji, saznaje Nedeljnik.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

08:50

Drašković nudi Todoriću: Dajte Agrokor, znam kako
Foto: Screenshot/YT

Kako piše taj list, Drašković je ponudio vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresovanoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim biznisom u Srbiji.

Drašković, piše Nedeljnik, nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 odsto udela u Agrokoru. Poznati srpski biznismen obavezao bi se da plati dugove dobavljačima do kraja ove godine i da od januara naredne godine bankama poveriocima mesečno vraća milion evra.

Drašković kaže da je Svislajon spreman da preuzme upravljanje na ograničeni period od četiri godine, a prvi uslov je puna samostalnost u odlučivanju i rukovođenju.

"Do kraja godine izvršio bih kompletnu finansijsku konsolidaciju sistema Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraćeni u naredne dve godine“, kaže Drašković za Nedeljnik.

Tvrdi još da bi mu trebalo meses i po da pokrene oporavak te kompanije. Kao svoju referencu ističe uspešnu revitalizaciju propalih firmi koje je privatizovao i učinio profatibilnim.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvata maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: